Favoritter

Laster inn favoritter

Skøyteslip

God skøyteslip er blant det viktigste for en hockey- og bandyspiller i dag og er essensielt for å få maksimalt ut av skøytene dine. Les mer om hul- og radieslip her. 


Vi anbefaler at du alltid sliper ny radie på stålet når skøyten er ny, samt regelmessig vedlikeholder radien. Vi anbefaler at du sliper radie to ganger per sesong , samt vanlig hulslip etter 3-5 isøkter, eller ved behov. 

Hulslip

Hulslip er den "daglige" slipen som sørger for at skøyta er skarp. En skøyte har to like egger som gir deg grep begge veier. Hvor skarp skøyta er avhenger av hvor stor hul man har. Dette beregnes av radiusen til en sirkel, der en større sirkel gir en flatere slip og dermed et mindre skarpt stål. Dette gir fordeler ved at man lettere glir på isen, og kan oppnå en høyere toppfart uten å bruke like mye krefter. Bandyspillere velger gjerne en såkalt flatslip som gir minimalt med grep, men høyere toppfart. På samme måte vil en dypere hul gi mer grep i isen. Dette er gjerne populært blant keepere. 


Hulslip stilles inn på slipemaskinen hver gang du sliper skøytene. Dette betyr at det er enkelt å prøve seg frem til hva du liker best. Hardhet i isen, kvalitet på stålet, vekt på spilleren og skøyteteknikk spiller også inn i hvilken hul du burde ha. 

Radieslip

Radieslip er en større prosess som kan høres komplisert ut, men det er ekstremt viktig å ha en viss forståelse av . Radieslip handler om buen på stålet sett fra siden, og er ekstremt viktig for balansen og mobiliteten på is. Hvilken radieslip man bør ha avhenger av personlige preferanser, selv om vi gjerne anbefaler visse radier til ulike aldere og ferdighetsnivåer. Generelt sett bør man starte med en forholdsvis enkel radie med et sentrert balansepunkt og føle seg frem derfra. Spørsmål man da kan stille seg er om man ønsker å komme lenger frem eller bak, om man ønsker noe mindre balanse, men mer mobilitet eller motsatt. Dette gir oss et godt bilde for å kunne anbefale en ny radie neste gang. Og er du fornøyd med den du har er det ingen ting som er bedre! Da er det bare å fortsette med den samme. 

Det er mange forskjellige radier å velge mellom. Her kan du lese mer om de ulike radiene:


Hockey


Singelradie

13´ (3,96 m): Den optimale radien for en fullt utviklet spiller og en gjennomsnittlig spiller som ønsker å gå på en singelradie. Dette er den vanligste radien vi sliper. Også kalt Foppa-radie.

14´ (4,27 m): Når du ønsker en singelradie med litt bedre balanse.

17´ (5,18 m): En radie for veldig god balanse. Slipes for nybegynnere som trenger lære å stå på isen uten å falle.


Dobbelradie

Detroit 1 – (3 m og 6 m): Gir fart og god balanse. Perfekt for store hockeybaner. Fantastisk fart selv i oversteg. God mobilitet.

Detroit 2 – (4 m og 8 m): Passer defensive spillere.

McDavid – (3 m og 4 m): Gir fart og god mobilitet.


Trippelradie

Zuperior XS – (1,5 m – 3,05 m – 3,96 m): Brukes til å forbedre akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse. Gir fantastisk kontakt med isen og gir godt grep. Passer til 230, 238, 246 og 254 mm stållengde.

Zuperior S – (1,8 m – 3,66 m – 7,9 m): Brukes til å forbedre akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse. Gir fantastisk kontakt med isen og gir godt grep. Passer til 246, 254 og 263 mm stållengde.

Zuperior M – (1,8 m – 3,96 m – 7,9 m): Brukes til å forbedre akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse. Gir fantastisk kontakt med isen og gir godt grep. Passer til 272, 280 og 288 mm stållengde.

Zuperior L – (1,8 m – 4,27 m – 7,9 m): Brukes til å forbedre akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse. Gir fantastisk kontakt med isen og gir godt grep. Passer til 296, 306 og 312 mm stållengde.


Quadradie

Quad XS – (1,8 m – 2,43 m – 3,35 m – 3,66 m): Akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse er optimalisert. Passer for offensive og defensive spillere. Passer til 230, 238, 246 og 254 mm stållengde.

Quad 1 – (1,8 m – 2,74 m – 3,66 m – 4,57 m): Akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse er optimalisert. Den beste helhetsløsningen. Passer for offensive og defensive spillere. Passer til 254, 263, 272 og 280 mm stållengde.

Quad 2 – (2,1 m – 3,05 m – 3,96 m – 4,87 m): Akselerasjon, mobilitet, hastighet og balanse er optimalisert. Samme som Quad 1, men gir mer stabilitet og hastighet. Passer for offensive og defensive spillere. Passer til 263, 272, 280, 288 og 296 mm stållengde.


Ellipseradie

Ellipse-profilen er den nyeste og mest avanserte radien vi tilbyr. Det er en videreutvikling av Quad-profilene (4 forskjellige radier på ulike deler av stålet) men uten "overgang" mellom glideflatene som gir en overlegen følelse når du går på skøyter.

Ellipse XS: Basert på Quad XS, men uten "overgang" mellom radiene. Kombinerer maksimal kraft med fjærlett mobilitet. Passer til 238, 246 og 254 mm stållengde.

Ellipse Zero: Basert på Quad Zero, men uten "overgang" mellom radiene. Kombinerer maksimal kraft med fjærlett mobilitet. Passer til 254, 263 og 272 mm stållengde.

Ellipse 1: Basert på Quad 1, men uten "overgang" mellom radiene. Kombinerer maksimal kraft med fjærlett mobilitet. Passer til 272, 280 og 288 mm stållengde.

Ellipse 2: Basert på Quad 2, men uten "overgang" mellom radiene. Kombinerer maksimal kraft med fjærlett mobilitet. Passer til 288, 296 og 305 mm stållengde.


Keeper

Goalie Sam – (3,05 m – 50 mm – 8,23 m): Radie spesialdesignet for keepere. Passer senior, størrelse 41 – 48.

Goalie Sam JR – (2,74 m – 40 mm – 7,62 m): Radie spesialdesignet for keepere. Passer junior, størrelse 33 – 40.

Goalie Sam Ellipse: Ellipseradie spesialdesignet for keepere. 

NYHET! Torshov Sport Hockey har nå, som den eneste butikken i Norge, blitt autorisert som offisielt Prosharp-Servicesenter. Les mer om det HER.

    Nyhetsbrev

    Hver uke sender vi ut nyheter, tips og annen informasjon gjennom vårt nyhetsbrev. Vil du være først ute?

    Torshov Sport har over 80 års historie, og er landets råeste spesialist innenfor fotball, løp, hockey og klubbhandel. Torshov Sport har fire spesialbutikker på Torshov i Oslo, samt butikker i Tromsø, Bergen, Drammen, Sandvika Storsenter og Fredrikstad med fokus på fotball, klubb, løp, hockey og hallidretter.